vindt vreugde en kracht in het ontdekken van jezelf
levende Kabbala: een evenwichtsoefening


kabbala tree of life
Leven draait om evenwicht, balans en innerlijke harmonie. Hoe dat te vinden en te bewaren.
Hoe je leven te leven in deze veeleisende tijd, je geest in vrijheid te durven uitdrukken, je hart in volheid te laten spreken, de zuiverheid van je ziel te laten klinken?

Op het moment dat je beseft het voertuig van goddelijke levensprincipes te zijn, vind je jouw innerlijke landkaart: de Levensboom, de 10 sefiroth, in jezelf. Nu kun je op weg gaan: op weg naar wat je niet hebt en juist moet zoeken en ontwikkelen om dit evenwicht te vinden.

Evenwicht tussen de dynamische principes liefde en genade, de rechter pilaar en de linker pilaar van kracht en vorm. Zo bereik je het centrum van mildheid en mededogen in je hart, gelegen op de Midden Pilaar van de Levensboom. Het is een weg van vallen en opstaan, van oefening baart kunst tot je vanuit eenvoud, openheid en vrijheid leeft.

Je bent de Levensboom die door jezelf gevonden wil worden en Levenskracht stroomt door deze innerlijke landkaart die je levensloop leidt en bestuurt. De paden op deze landkaart zijn groei- en bewustzijnswegen. De 10 sefiroth zijn heilige en helende energiecentra: immer bereikbaar voor de zoekende mens.

De joodse mystiek gaat er van uit dat de mens een scheppend en liefhebbend wezen is en de eeuwigheid in zich draagt. De Yod, de Godsvonk, woont in jouw hart en verbind je met het Woord van de Onnoembare.